2017. június 6., kedd

Zsályás csirkemell baconben sütve

Nagymamám adott zsályaleveleket, gondoltam még frissen készítek belőle valamit, így született meg ez a recept. Friss zsályalevelek hiányában akár bazsalikom levéllel is el tudom képzelni, de akár anélkül is.


Zsályás csirkemell baconben sütve

Hozzávalók:
  • 5 vékony szelet csirkemell
  • 3 cikk fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 12 dkg füstölt sajt
  • 5 szelet bacon
  • 10-15 db friss zsályalevél
  • 1 dl száraz fehérbor


Elkészítés:

A csirkemelleket egy nappal sütés előtt bepácoljuk: sózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, leöntjük olívaolajjal, citromlével és egy zárt dobozba egy éjszakára a htőbe tesszük.

Minden szelet baconre egy szelet csirkemellfilét teszünk (amit lecsepegtetünk az olajtól), ráhelyezünk 2-3 zsályalevelet (a zsályalevelek nagyságától függően), a füstölt sajtot reszelve vagy szeletekbe is tehetjük rá, majd beborítjuk a bacon két végével. Egy tepsibe helyezzük a becsomagolt szeleteket, aláöntjük a bort, majd 180 fokon a bacon pirulásáig sütjük. Közben egyszer meglocsoljuk az alatta levő borral, hogy ne száradjon ki.

Végre csodajó, "naprakiülnivaló" idő van! :) Olyannyira, hogy már az árnyékot keressük. Első babás nyár lesz az idei :)



Amikor mama altatni próbál, de a baba másképp gondolja. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése