2013. december 18., szerda

Gesztenyekocka

Igazi karácsonyváró sütemény, legalábbis számomra a dió-gesztenye páros miatt az. Recept innen





Gesztenyekocka

Hozzávalók:
  • 4 ek liszt
  • 10 dkg durvára aprított dió
  • 1 kk sütőpor
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • marcipánmáz
  • kb 20 db fél dió

Elkészítés:

A lisztet, diót és sütőpor egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 10 dkg cukrot, azzal is összekeverjük. Egy másik edényben a puha vajat habosra keverjük a maradék cukorral, beledolgozzuk a tojássárgájákat és a gesztenyepürét is. Beleforgatjuk a lisztes keveréket, óvatosan a tojáshabot, majd addig kavarjuk, míg sima, egynemű masszát kapunk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük. 

Mikor már langyosra hűlt, bevonjuk a tetejét mázzal. Jelen esetben marcipánmázat használtam, amit lehet készen kapni, épp 20 ml vízzel kell összekeverni. Mindegyik szeletet egy-egy fél dió szemet helyezünk.