2013. július 1., hétfő

Gyors paradicsomsaláta füstölt lazaccal

Végre lehet finom, friss zöldségeket kapni. Ilyenkor kikell használni és minél több ételt készíteni belőlük. Ez az adag két főre készült, nagyon hamar összedobható. Kapros szószt valamint pirítóst kínálhatunk hozzá.



Gyors paradicsomsaláta 
füstölt lazaccal

Hozzávalók:
  • 5 dkg füstölt lazac
  • 2 paradicsom
  • 4 szem hónapos retek
  • 10 dkg olívabogyó (lehet vegyesen, feket-zöld, de lehet csak egy fajtából is)
  • 10 dkg telemea sajt (vagy feta)
Elkészítés:

A paradicsomot és a retket megmossuk, a paradicsomot felkockázzuk, a retket vékony szeletekre vágjuk. A sajtot is felkockázzuk és a lazacot kissebb darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük, először megkóstoljuk és csak ha szükséges, akkor sózunk, mert a lazac, az olívabogyó és a telemea sajt is eleve sósak. Kapros szószt valamint pirítóst kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése