2013. február 4., hétfő

Kukorica krémleves

Már rég készülök elkészíteni ezt a krémlevest, a hétvégén végre sor került rá. Nagyon tetszett, csak sajnos nem tudtam teljesen krémesre turmixolni valamiért, nem lett pépes állagú, de így is jó volt. Receptet itt találtam hozzá, ahol még sok más finom krémleves is van, azt hiszem sorba elfogom készíteni őket. 



Kukorica krémleves

Hozzávalók(2-3 főre):
  • 40 dkg konzerv kukorica
  • 4 dl zöldségleves (akár leveskockából)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • csipetnyi őrölt fehér bors
  • bacon
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

A vajat egy fazékban megolvasztjuk, beleöntjük a levétől leszűrt kukoricát, 3-4 percig keverhetjük, megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel, megszórjuk a borssal és ha nem elég sós, akkor sózzuk is. Miután felforrt, levesszük a tűzről és simára turmixoljuk. A bacont apróra vágjuk és megpirítjuk. Reszelt füstölt sajttal és piritott baconnel kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése