2012. június 11., hétfő

Csokoládés-aszalt gyümölcsös falatok

Ezt a receptet is régóta kinéztem, de valahogy csak most készült el. De milyen jó, hogy elkészült. A változás csak annyi volt, hogy én nem mandulával szórtam meg, mert nem volt itthon és a legközelebbi üzletben nem volt, tovább menni pedig nem volt kedvem. De így is nagyon jó lett! Köszönet a receptért :)





Csokoládés-aszalt gyümölcsös falatok

Hozzávalók:

8 dkg vaj, 4 dkg porckor, 1 tasak vaníliás porcukor, 12 dkg liszt, csipet só, kb 15 aszalt gyümölcs (nálam ez most barack és szilva volt), 15 dkg csokoládé, tetejére színes cukorka.

Elkészítés:

A vajat összedolgozzuk a kétféle cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet is és jól összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 15 perce a hűtőbe hagyjuk. Ezalatt az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Kivesszük a tésztát a hűtőből és lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk nagyon óvatosan, mivel a tészta elég omlós, poronyó. Egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (ennek hiányában pálinkáspohár:) ) kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb 8 perc alatt 200 fokon megsütjük, ne legyen túl száraz. Amíg picit hűl gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A kekszszeletekre halmozzuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és rákanalazzuk az olvasztott csokoládét. Tetszés szerint megszórhatjuk színes cukorkával, kókuszreszelékkel, mandulával


1 megjegyzés: