2012. május 17., csütörtök

Krumplival töltött sült paprika

Mára megígértem itthon, hogy készítek valami finomat. Épp most lett kész ez a kaja, még meleg... Édesanyának és nekem ízlett, aztán hamarosan jön haza öcsém, kíváncsi vagyok mit szól... Mi egytálételként ettünk, de ha valaki húsos fogásra vágyik, köretként is megfelel, de így is laktató.




Hozzávalók:

4 paprika, só, 1 vöröshagyma, 3 szelet császárszalonna, 1 kg krumpli, bors, 2 ek liszt, 1 tojás, kevés olaj.

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, enyhén besózzuk. A hagymát és a szallonnát  apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kislyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, a liszttel, a tojással, a hagymával és a szalonnával összedolgozzuk, majd a paprikák belsejébe töltjük. A töltött paprikákat magas falú serpenyőbe rakjuk és rájuk öntünk 2,5 dl vizet és kevés olajat. Lefedve, közepes lángon, kb 30 percig pároljuk, közben párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljon. A végén levesszük róla a födőt és addig pirítjuk, míg a víz elpárolog róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése