2012. január 21., szombat

Gombás sertésszűz

Nem egy bonyolult recept, de aki szereti a változatos ételeket, az ezt is szeretni fogja.


Gombás szertésszűz

Hozzávalók:

30 dkg sertésszűz, 10 dkg csiperkegomba, 1 fej lilahagyma, olaj, só, bors, rozmaring, sajt. 

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal. Egy tepsibe olajat vagy zsírt rakunk, belehelyezzük a hússzeleteket, kevés vizet, majd fóliával letakarva puhára pároljuk. Miközben párolódik, a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A gombát is megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd kevés vízben megfőzzük.  Miután a hús megpárolódott, levesszük a fóliát, mindegyik szelet húsra teszünk a dinsztelt hagymából és a gombaszeletekből, valamint mindegyikre sajtot teszünk. Visszatesszük a sütőbe és még pár percig pirítjuk, hogy a sajt jól elolvadjon a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése