2012. január 15., vasárnap

Gombás csirkemáj

Többféleképpen szoktunk elkészíteni csirkemájat, például így:


Gombás csirkemáj

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg csiperkegomba, 1 hagyma, kevés olaj, 1 dl fehérbor, só, bors, vaj.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A gombát megtisztítjuk, kockázzuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, kb 10 percig hagyjuk összeforrni. Ezalatt egy másik sepenyőben kevés vajat megolvasztunk és hozzáadjuk a megtisztított, apróbb darabokra vágott májat. Miután jól megpirult, hozzáadjuk a gombás keverékhez, ráöntjük a bort és hagyjuk főni kb 15 percig még. Sós vízben megfőzött makarónival, krumplipürével vagy párolt rizzsel is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése