2011. november 3., csütörtök

Tejföles, gombás sertésszelet

Szeretem társítani a gombát mindenféle húsokkal, és valami újat szerettem volna készíteni. Ez lett belőle:)




Tejföles, gombás sertésszelet

Hozzávalók(4 főre): 50 dkg sertésbélszín, 2 fej vöröshagyma, 1/2 paradicsompaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg császárszalonna, Maczalik fűszerkeverék, 1 dl fehérbor, 1,5 dl víz, 5 ek tejföl, 6 dkg krémsajt, 2 ek liszt, olaj, só bors
Hozzávalók a páchoz: 3 cikk fokhagyma, só, bors, mustármag, oregánó, rozmaring, kevés olaj.

A húsokhoz előző este elkészítjük a pácot: az olajba elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a többi fűszert, az egészet beleöntjük egy zacskóba és beletsszük a szeletelt húsokat, jól összezárjuk és egy éjszakára hagyjuk a hűtöbe. Másnap kivesszük a húsokat a pácléből, a széleit bevagdossuk, lisztbeforgatjuk és kevés olajon elősütjük, hogy mindkét oldaluk kissé megpiruljon. Egy másik fazékba megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsózzuk, felöntjük a fehérborral és vizzel, összeforraljuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a Maczalik fűszerkeverékkel, felkockázzuk a paradicsompaprikát is, a császárszalonnát csíkokra vágjuk. Mikor kész a hagyma, ráöntjük az egészet a húsokra, rászórjuk a gomát, paradicsompaprikát, a császárszalonna csíkokat, hozzáadjuk a tejfölet, a krémsajtot, ha szükséges kevés vizet, összekavarjuk, lefödjük és összefőzzük az egészet. Mikor már megpárolódott benne a gomba is teszünk hozzá lisztet, összekavarjuk, még pár percet hagyjuk és már készen is van.




2 megjegyzés:

  1. és nagyon finom:)én tudom:P még mikor főzzöl ilyen finomat??? én vállalom a próba nyuszi szerepet;):*

    VálaszTörlés
  2. Köszi:) majd szólok mikor kell a próbanyuszi:))

    VálaszTörlés