2011. november 7., hétfő

Tejfölös lencseleves

 Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok leveses, ugyhogy ha egy leves nekem kifejezetten ízlik, az tényleg nagyon finom kell legyen:) És aki ezt a levest megkostólja az bizony eldönti, hogy nem csak újévkor fog lencselevest enni. 






Lencseleves

Hozzávalók: 200 g lencse, 1 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 4 babérlevél, só, bors, 1 ek liszt, 2 ek tejföl, 1 cikk fokhagyma, 1 kk paprika, 1 kk mustár, cukor, ecet.

A lencsét pár órára beáztatjuk, majd hideg vízbe a meghámozott, egészbe hagyott hagymával, sárgarépával, sóval és babérlevéllel odatesszük főni. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, amit zúzott fokhagymával, őrölt borsal és paprikával izesítünk. Mikor a lencse megpuhult, ezzel sűrítjük be a levest. Összeforraljuk, majd mustárral, ecettel, cukorral elvégezzük az utóizesítést.

1 megjegyzés: