2011. november 19., szombat

Darált húsos makaróni lerben

Tegnap vendégeim voltak és valamilyen egytáltételt szerettem volna nekik készíteni. Számomra nagyon kedves barátok jöttek, így igyekeztem finomat készíteni. Szerintem ízlett nekik, mert maradéktalanul elfogyott:) Kép sajnos ennél jobb nem sikerült, mert siettünk:)





Darált húsos makaróni lerben

Hozzávalók (6 személyre)  : 200 g orsótészta, 35 dkg darált sertéshús, kukorica, kb 10 csiperke gomba, 20 dkg császárszalonna, só, bors, 50 dkg paradicsompaszta, 1 kissebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, bazsalikom, majoránna, 10 ek tejföl, 1 tojás, kevés reszelt sajt.

A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd beletesszük a darált húst, kicsit megprítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, császárszalonnát, kukoricát, paradicsompasztát, kevés vízet és a fűszereketet. Lefödjük és kb. 15 percig főzzük. Mikor készen van, összekeverjük a makarónival, az egészet egy tűzálló tálba rakjuk, és leöntjük a tojással elkevert tejföllel, amire reszelt sajtot szórunk. Betesszük sütőbe és kb. fél óra alatt mérsékelt lágon készre sütjük, sajnos nem tudom pontosan mennyi idő, de addig, amíg a sajt a tetején megpirul, mert a hozzávalók már nem nyersek. Nagyon finom és laktatós.



2 megjegyzés:

  1. nagyon-nagyon fincsi volt, en is elfogom kesziteni
    minden elismersem a szakacsononek!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen:) gyertek még máskor is, minél többször!

    VálaszTörlés